Amningsrum och toaletter i gallerior

Galleria

Det blir ju inte så många besök i gallerior nu för tiden, och det är någonting man verkligen kan sakna. Nu sitter man istället hemma, köper saker på nätet, och drömmer om en framtid då man kan gå i gallerior igen. 

Men det är inte alla gallerior som man vill besöka, och det behöver inte ha med vilka restauranger, butiker m.m. som finns där. Även andra saker kan vara avgörande, framför allt i större städer där det finns gallerior på mer än ett ställe. Folk kan bo granne med en galleria, men ändå åka över hela stan för att besöka en annan galleria. Vad beror det på?

Några saker som påverkar valet av galleria är:

  • Inredning och utformning av gallerian.
  • Tilläggstjänster, som gratis wi-fi och möjlighet att hämta ut paket.
  • Parkeringsmöjligheter och möjligheter att ladda sin elbil
  • Toaletternas skick och antal
  • Om det finns amningsrum

Toaletterna spelar roll

De sistnämnda två punkterna är kanske inte det första man tänker på när man tänker på attraktiva gallerior. Men då har man inte besökt dem i sällskap med barn, framför allt barn som är så små att de kan behöva ammas. Faktum är också att många gallerior renoverar toaletterna regelbundet. I gallerian i Liljeholmen i Stockholm skapade nederländska företaget One Hundred Restrooms en ny toaupplevelse tillsammans med Byggfirman Bengt Söderman. Och när Lynk & Co, Geelys senaste satsning, öppnade sin första “klubb” i Göteborg visas toaletterna i promotion-videorna. Det är helt enkelt viktigt, det här med toaletter. 

Amningsrummet har också hamnat i fokus,tack vare en tv-serie som delvis utspelar sig i NK:s amningsrum. Det är dock inte bara i Stockholm som denna typ av rum finns. P4 Jönköping har ett inslag om amningsrummen, och berättar att de finns på flera håll i regionen, bl.a. på Ikea i Jönköping. 

Publicerat den
Kategoriserat som Shopping