Mode 2020 och 2021

Trenchcoat vårmode 2021

Det finns en hel uppsjö av olika sorters klädesplagg och klädmärken. Klädmode är något som utvecklas hela tiden, det har funnits sedan lång tid tillbaka och det är inte så svårt att följa med i utvecklingen med all marknadsföring som tillämpas. Det har varierat mellan mörka färger, såsom svart och grått till alltmer färgglada kollektioner och klädesplagg, allt från läderbyxor till manchesterbyxor. Oversize kläder till leggins.  Det har helt enkelt inte varit någon brist på variation och fantasi i klädesbranschen utan det finns alltid något som passar alla.

Idag marknadsförs mode på alla möjliga olika sätt, genom tidningar, internet, på tv och mycket mer. Men framför allt har man fokuserat mycket på klädesmodeller över tid. Förr var det väldigt strikt på hur man skulle se ut för att kunna bli modell och det ställdes väldigt höga krav. Men i dagsläget är det annorlunda, självklart ställs det fortfarande en del krav på modellen men inte på samma sätt som förr. Den ideala modellen förr skulle vara lång och smal. Idag finns det modeller i alla längder, former och utseenden. 

Det finns många olika klädesmärken och alla följer trenderna och håller sig uppdaterade på kommande trender och moden. Några av alla dessa klädesmärken som finns i Sverige, men också världen över är t.ex. H & M (Hennes & Mauritz), Gucci, Louis Witton, Versace och New yorker. Vissa klädkedjor har också sina egna kollektioner men efterföljer ändå modet och trender för det mesta.

Mode år 2020

I år har pastellfärger och röda färger varit av största modet. I våras kom även västen tillbaka men det var av en skräckblandad förtjusning. Det visade sig dock att den trots blandade reaktioner gjorde en succé. Den kunde t.ex. användas över skjortor och långärmade tröjor för.

Modet kommer och går lite, det vill säga att de hoppar fram och tillbaka lite mellan årtalen. I våras kikade man tillbaka lite mot 60-70 talet, vilket också skulle komma att synas på marknaden, vilket det också gjorde i våras och i somras. Liksom förra året, 2019 var även satinkjolen uppmärksammad av sommarens modekollektion och därför fick även denna pryda i år. Höstens kollektion består av stora kragar, röda färger, rutigt, fransar och plagg som visar lite mer hud, det kallas för ”cut-outs”. Där det är fint utskuret i plaggen så att man ser en del av huden. Denna säsong har damerna också lånat lite från herrmodet, det vill säga androgynt mode. I denna kollektion är det maskulina kavajer, skjortor och västar. Men för att efterlikna herrmodet ännu mer och göra utstyrseln komplett kan man också använda sig av en slips.

Vårmode år 2021

Än så länge har inte hela kollektionen för våren och hela år 2021 kommit men enligt skandinaviska designers så finns ett litet smakprov på vad som komma skall. Det är t.ex. trenchcoats av större varianter, mönstrade shorts och tights, pastellkostymer samt läderkläder. Efter mellandagsrean som oftast brukar ske efter julhelgen, så brukar oftast årets nästa mode och trender pryda företagens hyllor och tidningar.

Publicerat den
Kategoriserat som Mode