Längtan efter ett nytt golv

Golvläggare Stockholm

När vi går hemma hela dagarna börjar vi fundera på just det som vi går på. Det är nog många runt om i vårt avlånga land som just nu sitter och funderar på vad det skulle kosta att lägga nya golv.

Ett golv ska vara behagligt att gå på, och vackert att se på. Det gör ofta mer än man tror för ett rum att lägga ett nytt golv, eller att slipa om ett befintligt golv. Även en ny plastmatta kan göra att hela rummet känns nytt. 

Men det går inte att slipa om en plastmatta, och de slits ganska snabbt. Detsamma gäller billiga klickgolv, som säljs på möbelvaruhusen. Bäst resultat får man alltid om man vänder sig till en professionell golvläggare som kan göra jobbet. 

Efterfrågan på golvläggare ökar 

I hela landet finns människor som vill ha nya golv. Störst är naturligtvis efterfrågan i Stockholm, där flest människor bor. Läs om golvläggning i Stockholm här. Men även i Helsingborg, och i resten av landet, är det många som vill ha ett nytt golv. 

Två exempel hittar vi i lokaltidningar från olika delar av landet: i Varberg har ett nytt företag startat, som bl.a. kommer att arbeta med att lägga golv. Hallandsposten skriver mer om företaget, Hinteriör AB. 

Ett annat exempel hittar vi i Umeå:

Hamark Bygg ska bedriva följande verksamhet: ”byggande av altaner Byggande av förråd, friggebodar o liknande Uppsättning av staket och uteplatser Uppsättning av väggar inomhus Golvläggning inomhus Montering och uppsättning av kök Montering och uppsättning av hyllor o garderober Diverse reparationer och renoveringar inomhus”. Företrädare för bolaget är Hans Liljemark, 62 år.

Ytterligare en lägenhet till att vilja ha nya golv är att ett gammalt trägolv, med stickor, förstör strumpor och strumpbyxor. Om du är en sådan som köper strumpor från Mazarin eller Bresciani, eller strumpbyxor från Wolford, vet du hur det känns att gå runt och oroa när man går på stickiga golv.