Funderar du på en köksrenovering?

31842905-an-empty-kitchen-apartment-room-after-renovation (6)

Att renovera kök är väldigt populärt. Vi spenderar ju en massa tid där. Inte bara matlagning, utan även barn och tonåringar är där, nästan mer än i sina rum. Som många tonåringar går alltid en sväng förbi köket när de kommer hem – har vi något gott i kylskåpet?

Och om man önskar att köket och vardagsrummet ska vara integrerat kan man behöva riva ut väggen mellan köket och vardagsrummet. Det är ju fortfarande inne med öppna ytor, och det är ju finast att kunna sitta vid TV:n eller prata med sina gäster medan middagen puttrar på spisen.

Hur ska ni renovera köket?

Så hur ska köket se ut? Ska det vara ett utseende som likna industridesign? Då kanske du vill ha flera nakenlampor, betong och svart köksinredning? Eller så kanske du vill ha ett lite gammaldags bondkök, med öppen spis, stort matbord och köksskåp och köksluckor i trä. En del vill ha ultramodern köksinredning utan knoppar och AI i kyl och frys som talar om för dig när mjölken tar slut.

Hur hittar man rätt hantverkare?

Det finns ju många hantverkare att välja mellan i Stockholm, så hur hittar man rätt hantverkare? Du kan ju alltid googla “köksrenovering Stockholm”. Då får du en hel lång lista med hantverkare som erbjuder sina tjänster för köksrenovering i Stockholm. Och bor du inte i Stockholm utan någon annanstans kan du alltid skriva den ort där du bor i stället. Svårare än så är det inte.

Kolla sedan upp de hantverkare som du funderar på att anlita. Finns de på reco.se eller hitta.se? Då kan du kontrollera vilka omdömen som de har och välj alltid hantverkare som har bra rekommendationer. Det brukar löna sig eftersom ett dåligt rykte alltid sprids på internet.