Fruktkorg i Stockholm på jobbet

fruktkorg stockholm

Fruktkorg på jobbet – är det nåt att ha? Den frågan hörde jag för ett tag sedan av en medarbetare, som tyckte att frukt var onödigheter, och som inte alls förstod vad frukt på jobbet hade att göra. Frukt var för barn, ansåg personen. Men även om barnen har en fruktstund på dagis, för att de ska få mer energi , så mår även vuxna minst lika bra som barnen av att äta frukt varje dag.

Fruktkorg gör oss pigga 

Det har gjorts experiment med frukt versus kaffe på arbetsplatser. Läkaren Michael Mosley ledde flera TV-program som sändes på SVT för några år sedan. Bland annat var det han som inför de den populära 5-2 dieten som gick ut på att man skulle äta fem dagar i veckan och fast två. Folk blev smala som pinnar och dieten blev väldigt populär för viktnedgång. Men förutom det så gjorde han experiment där han och hans team valde ut en arbetsplats. De valde en arbetsplats, där personalen hade arbetsuppgifter som krävde väldigt mycket koncentration, ett företag som ritade kartor där kartritarna var tvungna att vara väldigt noggrann för att få med allt som krävs för att en karta ska bli fullgod.

Där serverade de salvia, frukt, godis och kaffe. En grupp fick bara socker och färgämnen = godis, en annan grupp fick bara kaffe – men inget socker i kaffet. En tredje grupp fick frukt och en fjärde grupp fick ett salvia blad att tugga på (mums…!).

Kaffet var lika uppiggande som kaffe

Experimentet visade att de som fick kaffe eller frukt blev ungefär lika pigga. Godis gav en viss pigghet, men bara en liten stund. Det som gjorde personalen allra mest uppiggad av var salvia – men vem vill tugga på salvia?
Alltså, personalen blev min st lika pigga av frukt som av kaffe, men här finns en stor skillnad; det finns gott om vitaminer och andra nyttigheter som inte finns i kaffet.

Prenumerera på fruktkorg i Stockholm

Den som alltså önskar sig en pigg personal ska alltså (med tanke på experimentet sm Mosley gjorde) köpa frukt till kontoret, eller personalrummet på industrin. Fruktleveransen är ett sådant företag som erbjuder fruktkorg i Stockholm till arbetsgivare. Det innebär att man går in på deras hemsida och beställer fruktkorg, beroende på hur många man är i personalen. Man kan prova på att beställa, och kontrollera hur bra personalen är på att äta upp sin frukt. Ser man att det går åt väldigt snabbt kanske man behöver prenumerera på fruktkorg varje vecka, varje dag eller varje månad.