Bli av med rynkor!

45968351-forehead-fillers

Botox är en välkänd behandling mot rynkor, som används över hela världen. Det finns tyvärr en negativ bild av botox, men dessa behandlingar har definitivt inte utförts på professionella kliniker.

De skräckexempel på behandlingar med Botox och filler, som du säkert sett någon gång på TV, är inte representativt för hur botox-behandlingar som utförs på en professionell klinik. Precis som i alla branscher finns det tyvärr ibland oseriösa aktörer som med sin nonchalans skapar en onödig skepsis mot den här typen av behandling.

Vad är egentligen Botox?

Behandlingen med Botox startade för över 70 år sedan, men då i ett helt annat syfte än det vi ser idag. Då handlade det om att få ofrivilliga och frekventa ögonblinkningar att avta hos patienter. Botox verkar nämligen muskelavslappnande och minskar således denna typ av spänningar.

Det visade sig dock snabbt att botox hade en annan effekt. Äldre patienter såg helt plötsligt yngre ut. Sedan dess har mycket hänt och behandlingen har genom åren förfinats och nu blivit mycket bra och framförallt – säker.

Botox hos Bandhagen mot rynkor i ansiktet

Det finns vissa typer av rynkor, där Botox visat sig vara extra effektivt. Det handlar framförallt om rynkor kring ögonen, i pannan och kring halsen. Det är också den typ av rynkor som allra mest gör att vi ser åldrade ut.

Tyvärr gör rynkor många gånger att man ser trött ut, vilket kan vara svårt för vissa, som gärna vill utstråla energi och vitalitet. Det spelar ingen roll hur pigg man känner sig inombords. Ser man trött och sliten ut så kommer omgivningen också att uppfatta en så. Det är därför som Botox blivit så framgångsrikt när det kommer till att behandla rynkor.

Vad består Botox av?

Botox heter egentligen Vistabel/Dysport och är ett ämne som består av Botulinum A-gift, vilket är ett protein som framställt med hjälp av bakterier. Ämnet är muskelavslappnande. Man injicerar medlet under huden och där verkar sedan ämnet. Botox blockerar nervimpulser. Det är viktigt att gå till en professionell klinik när man vill bli behandlad med Botox. En klinik som är expert på ansiktets uppbyggnad, dess muskler och dynamik.

Det är nämligen inte bara själva injiceringen som kräver precision. Den som utför behandlingen ska också kunna avläsa ansiktet och se hur en eventuell behandling kommer att påverka ansiktets form och utseende. Det är minst lika viktigt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt och för att du som kund ska bli riktigt nöjd.