Hur får man plats med kläderna?

Tillbyggnad

Det händer i varje fashionistas liv att man plötsligt upptäcker att man har för mycket kläder. Eller kanske inte för mycket kläder, som för lite utrymme att förvara dem på? Hur gör man för att komma till rätta med en sådan situation.

Vi har alla handlat mer än vi har plats för, vid ett eller annat tillfälle i våra liv. Vad gör man sen? Ibland rensar man i garderoben, och plockar ut plagg man inte använder längre och säljer dem på Tradera eller i någon annan app, alternativt ger dem till Myrorna. 

Men om kläderna i fråga är kopplade till en ny hobby, som löpning, styrketräning eller fjällvandring? Då finns det kanske inga kläder att göra sig av med. 

Ordna mer förvaring

Har du shoppat för mycket på nätet under pandemin? Vissa av oss har gått upp i vikt, när vi inte kunnat besöka gymmet. Andra har istället gått ned i vikt, då de kunnat lägga tiden de annars lägger på pendling på att träna. Vissa av oss äter också mer hälsosamt på jobbet, medan andra äter nyttigare hemma. 

Summa summarum: vare sig du har gått ned i vikt, och behövt köpa kläder av den anledningen, eller gått upp i vikt, och därför köpt nya kläder, finns det en möjlighet/risk att du kommer att komma i dina gamla kläder. Så det är kanske inte läge att göra sig av med kläderna riktigt ännu. Lösningen kan vara att göra en tillbyggnad. Reglerna skiljer sig en del åt mellan olika kommuner. Du kan läsa mer om tillbyggnad i Stockholm på tillbyggnad.net. Reglerna för tillbyggnad i Helsingborg kan du läsa. 

Om du inte kan göra en tillbyggnad, och inte vill göra dig av med några kläder, återstår att förbättra förvaringen. Många åker till Ikea, men det finns många andra butiker som säljer smidiga förvaringslösningar. Flera av dem kan du hitta.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemmet