Accessoarerna du behöver

Armband i silver

Hur ofta tänker man på hur och av vad ens klädsel är uppbyggd av? Hur ofta tänker man på sättet man fixar till kragen på tröjan eller ärmarna på skjortan? Vad är det egentligen som man väljer att ta på med kläderna? Jo, det är accessoarer, det som knyter ihop kläderna till en outfit. Det som kan göra att vardagskläder uttrycker ens personlighet. Ändå är det väldigt svårt att välja rätt tillbehör.

Hur gör man då för att använda accessoarer till sin fördel? 

Första steget är då att se till att de valda kläderna är rätt för tillfället. Kläderna bör vara det första som väljs ut. Accessoarerna är det sista som skall väljas. Accessoarerna är där för att främja ens stil och skall inte tävla med eller förstöra för kläderna. Man bör även se till att kläderna är ordnade på ett sätt som främjar ens stil, det i sig kan göra under för resultaten. Ett exempel på detta är att vika in toppen i byxorna och sätta på bälte. Genom att vika in toppen framhäver man sin figur och bältet samtidigt. På samma sätt kan man vika upp kavajärmarna för att framhäva armbandsuret. 

Skall man vara på jobbet är minimala färger och accessoarer det man bör fokusera på. Accessoarerna som väljs ut bör inte vara för detaljerade, innehålla många färger, mönster eller liknande. Dock betyder det inte att dem skall smälta in obemärkta. När det gäller accessoarer är det viktigt att inte bära för många samtidigt. Ett exempel på detta är ett armband. Om armbandet består av många färger kan det störa och gå emot kläderna men om armbandet är tunn i stil och består av kristalliknande detaljer glittrar den i ljus. Detta främjar stilen utan att förstöra för ens klädsel för dagen.

Om man däremot skall på fest eller liknande event är färger att föredra. Det spelar även roll vilken tid på dagen detta sker på. Under mörkare tider kan man i större utsträckning använda sig av större smycken med fler detaljer så att det sticker ut och reflekterar mot mörkret. 

Essentiella accessoarer

Essentiella accessoarer är sådana som är användbara vid många tillfällen och som inte går ur mode. Till dessa tillhör bälten och väskor som är stilrena. Minimalt med detalj är det främsta i en garderob som skall hålla genom alla trenderna. Smycken som är är gjort av rostfritt stål och ädelmetaller håller länge. Till vardagliga kläder är kortare och mindre smycken att föredra men längre smycken kan också komma till användning. Ett väldigt enkelt exempel på detta är örhängen som endast består av en pärla, kristall eller diamant.

Guld eller silver?

Det kan vara svårt att veta om man passar bättre i guld eller silver accessoarer. Ett gammalt huskur är att titta på ens blodådror på handleden. Om dessa är blåaktiga betyder det att man har en kall hudton. Om blodådrorna är grönaktiga betyder det att man har en varm hudton. Människor med kall hudton tenderar att passa bättre i silver. Människor med varm hudton tenderar att passa bättre i guld.